субота, 12 липня 2008 р.

Музеї Києва

Багацько я ходив в п'ятницю по музеям Києва.
Був аж в п'ятьох (формально, географічно вони були розміщені в двох будинках).
Перший музеї знаходилися на вул. Богдана Хмельницького 15.
Там розміщуються музеї архіології, палеонтології, зоології, геології і ще один - забув як називається, там рослини були: сушені, спиртовані, парені і варені. Квиток коштує 10 грн. Дозвіл на фотографування начебто йде в комплекті.

На першому поверсі розміщується музей архіології, який був зачинений на ремонт. На другому поверсі знаходиться музей палеонтології - там всілякі скелети, чучела та модель хати древніх людей, що побудована з кісток тварин того часу. Прикольна така хатинка :-). Гарні скелети древніх динозаврів, деякі справжні, деякі муляжі. На третьому поверсі - просто чудовий зоологічний музей. Чучела і макети виконані на високому мистецько-художньому рівні :-). Тварини, птахи, змії, риби, ящірки, глисти (бее-е), тощо. Все гарно і досить пізнавально. Наприклад: а ви знаєте що в України є балкани? :-D А вони є :-)

... Пройшло багато часу і я багато забув :-) музеї гарні, особливо національний музей історії України, рекомендую :-) ... та й писати щось в лом :-) соррі - я на морі :-)

Немає коментарів: