субота, 5 квітня 2008 р.

Концерт гурту "Пикник"

Вчора побував на концерті гурту "Пикник". Враження - супер!
Перед концертом пішов на годинку раніше з роботи, побрив свою морду :-)
Потім ще пішов, пива з Деном випив - сісопка ж :-)
Сам концерт повинен був початися в 19:00, але насправді почався близько 19:30.
Я думаю це було зроблено спеціально - щоб народ встиг підтягнутися, всістися позручніше :-). В 19:00 далі тільки перший дзвінок і все.
Перед концертом сцену оглянув якийсь чувак із фонариком на голові (такий як у велосипедистів) - перша думка: "шахтар" :-). Походив-походив та й пішов до пульту керування.коли на сцені щось відбувалося - то публіка реагувала немовби гурт вже починає виходити - всі плескали в долоні, радувались :-). Так пройшло 3-4 фальстарти :-)
Потім дали три дзвінка і концерт розпочався вже по-справжньому :-)
Весь концерт супроводжувався відеорядом - стояв телевізор овальної форми, який символізував око. Дуже якісна і чітка картинка, чудово змонтоване і опрацьоване відео.

Спочатку грали пісні з їхнього останнього альбому "Мракобесие и Джаз":
  • "В развороченном раю" - перша пісня концерту :-), "вступна";
  • "Из мышеловки" - відеоряд до пісні був весь у гратах :-);
  • "От Кореи до Карелии" - показувався кліп на цю пісню;
  • "Падший ангел-сын греха" - тут був дуже гарний театральний персонаж - падший ангел, він стрибав, постійно рухався, падав, німб свій він тримав у руці, зняв шапку, кинув на підлогу і розтоптав її;
  • "Заратустра" - по телевізору показувалися всякі ієрогліфи, здається знаки зодіаку, кільцем розміщені; Тут був один із самих запомнившихся моментів концерту - новий інструмент - "циркулярна пилка", така штука, схожа на дискову пилку на палиці. В ній був моторчик, яким Шклірський хитрим чином керував і тим самим витягував з інструменту чудні звуки, подібні до реальної пилки :-), скрежет якось дуже органічно вписався в пісню :-). Дуже сподобалося :-), лише заради одного цього інструменту можна сміливо йти на концерт.
  • "Мракобесие и джаз" - центральна пісня альбому, також супроводжувалася театральним дійством - був персонаж "Человек-рупор", він стояв спереду всіх і в руках у нього були два куски ел. дроту, які при з'єднанні видавали "розряди". Прикольно :-).

Фото з сайту www.piknik.info

Далі йшли більш старі пісні - відомі з минулих альбомів:
  • "Египтянин" - зі спецінструментом - дуже класним. Фото - з іншого концерту, з цього в мене нема фото :-(, але суть інструменту не змінилася від цього :-)

  • "Серебра!!!" - тут з'явився дуже чудовий персонаж на ходулях, мене дуже вразила синхронна робота всієї команди. Персонаж був в сріблому одязі і з двома паличками - то він барабанить як барабанщик, то диригує музикантами, то грає ними як маріонетками; В цій же пісні був іще один інструмент власного виробництва - "фонарь" (фото також не з цього концерту):
  • "Пентакль" - пісня мирна і спокійна, всім було гарно :-)
  • "Ночь" - пісня гралася в темноті на сцені і в залі :-), на відео був місяць.
  • "У шамана три руки" - гарна пісня, на сцені був шаман у біль-золотому одязі який в основному стрибав-шаманив, а в кінці показав третю руку - на спині :-) (коли він став на коліна перед залом). Повеселило :-)
  • "Говорит и показывает" пісня в основному була цікава своїм відеорядом - як виявилося це пісня про сурдоперекладачів :-). По телевізору показували такого перекладача - він перекладав текст пісні :-), весело і гарно :-).
  • "Фиолетово-черный" - всю пісню сцена підсвічувалася виключно фіолетовими кольорами
  • "Немного огня" - на жаль вогню майже не було - лише запальнички в залі, мабуть в БК "Листопад" не дозволили :-), а так пісня дуже порадувала :-). Тут знову був персонаж на ходулях - в червоному піджаку з великими карманами і чорних брюках. Персонаж акуратно ходив по краю сцени (акуратно - бо обходив апаратуру :-)) і кидав в публіку конфетті :-), потім пішов на музикантів покидав, потім повернувся до публіки - і кинув в перший ряд кілька (~4) оранжевих шариків - чим несказанно порадував увесь зал :-);
  • "Дай себя сорвать" - дуже приємна неспішна пісня, чудовий текст і гра клавішника. На відео - червона квітка на фоні чогось водяного, свіжого, весняного;
  • "Вечер" - пісня ближче до фіналу, нехило заводить натовп. Шклярський тут нам дозволив трохи всім попідспівувати "уууууу-ууууу-ууууу" :-), я скористався цим із задоволенням :-), на цій пісні ходив персонаж на ходулях і пуляв з пістолетика молотка конфетті :-) руууль! :-);
  • "Праздник" - також одна з фінальних пісень, фінальні пісні в них підібрані дуже тематично :-);
В кінці концерту на оці-екрані написали The End і гурт пішов зі сцени. Народ теж потихеньку почав виходити, чоловік з 10-20 самих нетерплячих навіть вже встигли покинути зал. Але не тут то було :-), виуонавці повернулися і зіграли іще дві пісні на "Біс!". Обидві пісні увесь зал стояв, апплодував і всіляко радувався :-). На жаль ніяк не можу згадати що то були за пісні, але було кльово :-). Був іще один новий персонаж (на задньому плані :-)):


Фото з сайту www.piknik.info

Не знаю що він символізував, але гарний також :-)

Музиканти поклонилися, подякували і пішли вже остаточно :-), а ми з Деном пішли задоволені додому :-). А ще в перерві я купив собі футболку :-), на жаль фото її в неті не знайшов, колись сфоткаюсь - викладу обов'язково :-)

Ще із загальних позитивів відмічу те що в "Листопаді" дуже чудовий звук, а Шклярський якось по-особливому чудово грав на гітарі :-)

Статистика: близько 800 людей при ціні 50-120 грн. за квиток.

P.S. Може я де й помилився чи неправильно згадав, то поправте мене :-), буду дуже вдячний :-)

Немає коментарів: