четвер, 31 січня 2008 р.

Поїздки в потязі - туди й назад

Чому я найбільше пишу "розповідні" тексти саме в потязі?
Мабуть тому що тут страшне скучно :-), то й починаю писати всяке :-)

Поїзди та алкаші


Потяг "Полтава-Ромодан" (напівпасажирський :-) ) - зборище алкоголіків і сумнівних осіб, не дуже органічно перемішане із нормальними людьми (такими як я ;-D ). Матюки, перегар, провідники, міліція, діти, закохані - все в одному рухомому по рейках об'ємі простору (Я філософ-просвітитель :-) ). Поряд спостерігаю дуже чудову картину: закохані алкоголіки :-), бухі й сварливі, веселі і сумні, настрій мінливий (відчуваю себе лікарем що пише діагноз :-) ).

Мабуть опис алкашів це цікаво:

Мужик: п'яний, балакає про афган і грамоту від Горбачова, яку він буцімто отримав за хоробрість в бою. Може й отримав, але це мабуть не привід бухати, а тим більше - чіплятися до чесних людей. Бурчить і свариться на життя.

Жінка: не така п'яна, пинає його за бурчання (варнякання) і зайві балачки. Вона ненавидить українців і росіян, перших - особливо. Висловлює думку, що всіх хохлів потрібно повішати поголовно.

Чоловік та жінка люблять одне одного - це явно видно. А п'янка спортила їм життя. Отак.
[всі гуртом робимо невтішні висновки]

Нічим особливим ця поїздка більше не запам'яталася - звичайний роздовбаний псевдо-пасажирський потяг. Холод і пітьма :-). Чому всякі алкаші збираються в пітьмі? Мабуть потрібно бути гарним психологом та/або соціологом щоб дати відповідь на це питання. Може вони бояться світла? Ні, скоріше людей - щоб ніхто не бачив до чого вони опустилися. А п'яні молодики? Їм мабуть пантово нажертися у вагоні і подебоширити там, пику комусь набити, потрапити зрештою до міліції і всіх матом крити :-) гарне незакомплексоване життя :-)

[...тут я був у Яреськах...]

Їду вже в зворотньому напрямку, потяг чистий, теплий (навіть дещо занадто), люди тверезі :-). Чому ж тут нема стільки п'яниць? Адже це аналогічний потяг? Навіть більше того - це приміський а то - пасажирський (хоч і умовно - місця загальні, але частково плацкарт, на кожен вагон - провідники). По ціні - однакові, а сумнівні люди їздять у всякому відстії. Може їх там не ганяють? Дурня якась :-)

Another history

Маму я сьогодні дуже роздражаю, спочатку повільно працював (воду носив), потім ще там щось роздражав, а апофеозом став автобус в якому ми їхали з Яресьок на вокзал. В автобусі я випадково (по спільному недорозумінню) не розминувся з жінкою у вузькому проході - ми застряли :-) збоку це було дуже потішно :-), бо автобус-то порожній, вільні місця є :-). Зрештою проблема сама-собою вирішилася, а ми з мамою сміялися з цього випадку на вокзалі просто до сліз :-). І зараз смішно як згадати :-).

Немає коментарів: